Ik zou zweren dat het gewoon te koop is bijvoorbeeld bij Wah Nam Hong en de vestigingen van Amazing Oriental, maar misschien is er sprake van een seizoen en is het niet het hele jaar door verkrijgbaar? Ik bestel vanuit Suriname bij mijn broer en plant ze hier dan nog een paar maanden. Jicama, yam-boon of bangkwang, wat is jicama, een knol uit Zuid-Amerikaanse en Aziatische keuken. Eventueel heel even geblancheerd. Misschien weet iemand iets bij je in de buurt. In mijn beleving/herinnering is het helemaal niet zo bijzonder of duur en is het gewoon altijd wel te krijgen. https://roseskitchen.wordpress.com/2007/02/24/bangkwang-kueh/, It is also used to make the fillings for chinese vegetarian pau, such as this jicama bun Although jicama tastes sweet, it has only 1 gram of sugar per half-cup portion. Maar ik kan dit product echt nergens vinden. Behalve dan misschien in de grote steden. Zoals ik boven jouw reactie al schreef, misschien is er een seizoen voor jicama en zitten we er nu buiten? Je kunt het ook toevoegen aan roerbakschotel of soep, een beetje zoals waterkastanje. Het schijnt dat het enige land dat ze nog produceert, Thailand, leveringsproblemen heeft. Ik heb daar eerlijk gezegd nooit zo op gelet en eerlijk gezegd eet/koop ik het ook niet zo vaak. Ik kreeg wel een interessant verhaal te worden. Gat in de markt. https://unclephilipsg.blogspot.com/2009/09/lets-spring-and-roll-popiah.html, Thanks for the recipes. Jicama is de bromtol-vormige wortelknol van de van oorsprong Zuid-Amerikaanse klimplant Pachyrhizus erosus, nu ook zeer geliefd in Azië en goed verkrijgbaar in Nederland. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Maar toch blijkbaar niet. Weet iemand waar je dit kunt verkrijgen? A half-cup serving of jicama contains only 25 calories and no fat or cholesterol. Hoe heet het? Wondering what superfoods to look out for at the grocery store? Ik weet eigenlijk nog steeds niet precies hoe het zit. ik ben bij Wah Nam Hong en 3 filialen van Amazing oriental (2x rotterdam, 1x Den haag) en vele andere kleinere toko’s in rotterdam afgereisd. Ben veel recepten her en der tegengekomen, maar nooit wanneer en waar ze te koop te zijn. Ik wil het dolgraag proberen in een salade. Ik woon in een dorp en minimaal een uur met de auto van een grotere plaats of stad vandaan. Ik geloof niet dat ik het ooit bij een gewone supermarkt hebt gezien. Ik kan de Jicama als pootknol van ongeveer 60 gram aanbieden. Hoewel gelet op voorgaande reacties dat ook een tegenvaller is. I have definitely seen them at Wah Nam Hong and I can’t imagine that either of the Amazing Oriental shops don’t have them. Hoe te gebruiken? :-). Well, Max Lugavere, author of Genius Foods, stopped by to tell us what's trending. In addition to being low in calories, a half-cup serving of raw jicama provides 20 percent of your daily vitamin C and 3 grams of dietary fiber. https://roseskitchen.wordpress.com/2007/02/24/bangkwang-kueh/, http://awayofmind.blogspot.com/2011/04/jicama-bun-bang-kuan-bao.html, https://unclephilipsg.blogspot.com/2009/09/lets-spring-and-roll-popiah.html. Oh, I thought I know what this is when I hear the word Jicama, but I wasn’t sure until I read “BangKwang / 沙葛”, This is often used in making a south east asian chinese kueh called “Soon Kueh” or “Bang Kwang Kueh”. You can find there adresses here: Toko’s in Den Haag. Als iemand een adresje heeft zou dat geweldig zijn. Genius Foods Author Max Lugavere On What Jicama Tastes Like + How To Eat It Aired January 14, 2019. De smaak is zoetig en vrij neutraal, de textuur lekker knapperig, als een zetmeelachtige peer. We hopen dat je dat okay vindt. :-), Where can you find these? I went around all the tokos here in the Hague and havent found them anywhere :(. Ik heb nadat ik die vorige reactie schreef echt heus nog heel vaak jicama zien liggen bij allerlei toko’s van groot tot klein. 2. Just one cup of sliced jicama contains 5.9 grams of dietary fiber — that’s 24% of your recommended daily value. Als iemand weet waar ik dit kan krijgen, dan ben ik je eeuwig dankbaar! http://awayofmind.blogspot.com/2011/04/jicama-bun-bang-kuan-bao.html, Not to forget, chinese pohpiah/spring roll also uses this as ingredient Gewoon in Nederland kweken! Ik heb vele toko’s in rotterdam afgereist maar nergens hebben ze dit te koop. Foto's en recepten Hoe gebruik je jicama, waar koop je jicama? Van binnen wit, van buiten een zandkleurige, dunne schil. The more, the better. Wat is het? Jícama, bangkwang, yamboon, yam bean, Mexican turnip, Mexican yam, Pachyrhizus erosus (L), bengkuang (Indonesië), ubi sengkuang (Maleisië), man pao (Laos), man kaeo / มันแกว (Thailand), cây củ đậu / củ sắn / sắn nước (Vietnam), singkamas (Filipijnen), shankhalu / mishrikand / kandha (India), bang kuang / dòushǔ / 豆薯 / liáng shǔ / 涼薯 (China). Of dit verhaal waar is weet ik niet, maar feit blijft wel dat het een zeer moeilijk verkrijgbaar product is helaas. Waar woon je, Marja? Kun je dit niet gewoon in de supermarkt, de betere dan, verkrijgen? This Versatile Root Vegetable Can Be Crunchy Or Soft (Like A Sweet Potato) When it comes to what jicama tastes like, think of it this way: a mellow, subtle sweetness. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *, Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend), Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend), Klik om te delen op Print (Wordt in een nieuw venster geopend), Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend). Daarbij is de prijs kennelijk ook explosief gestegen. Schillen en rauw in partjes, blokjes of reepjes eten als salade of rauwkost, simpel met wat limoensap, zout en chilipoeder. To Rachael's delight, jicama was high on Max's list. Sorry dat we je ermee moeten lastig vallen, maar we gebruiken cookies op deze website. Bij 12°C-16°C kun je jicama’s nog wel een maand of langer bewaren, in de koelkast kan ook wel, maar dan verandert de structuur. What Does Jicama Taste And Feel Like? Is het dan zo ontzettend speciaal of bijzonder of duur? Leuk voor de moestuin. Ik heb 6 Amazing Orientals bezocht maar nergens is het te krijgen.